Az OpenCart webshop feltelepítése után be kell állítanunk magát az üzletet, a szükséges adatok megadásával. Ez nem túl bonyolult dolog, de talán magyar nyelven könnyebb, mint angolul végigbogarászni a szükséges mezőket. Tehát az első teendőnk lehet a magyar nyelv beállítása.

Érdemes a neten keresgélni, többféle fordítás is fent van, de legyünk óvatosak! Csak hibátlan szintaktikájú fordítással próbálkozzunk, mert nagyon meg tud tréfálni bennünket egy-egy fordítás, ha nem működik rendesen.

Egy elég jól használható OpenCart magyar fordításunk van itt. Nem ingyenes, mert dolgoztunk vele. Bármilyen probléma esetén elérhetőek vagyunk, segítünk, ha kell.

Letöltés után csomagoljuk ki, és FTP-vel töltsük fel tárhelyünkre, az OpenCart által használt könyvtárba! Ha minden rendben van, akkor az angol nyelvi fájlok könyvtára mellett látni fogjuk a magyar fordítás könyvtárát is.

Hogyan állítsam be magyarra az OpenCart webshopot?

Feltöltés után lépjünk be az admin felületre!

OpenCart magyar fordításának beállítása

System >>> Localisation  >>> Languages Klikk!

OpenCart magyar fordításának beállítása

Először is hozzá kell adnunk a magyar nyelvet, vagy bármi mást, amit feltöltöttünk, de most maradjunk a magyarnál! Csak olyan nyelvet adhatunk hozzá, ami fent van a szerveren!

A képernyő jobb felső sarkában lévő kék négyzetben a + jelre klikkelve kezdhetjük el a hozzáadás folyamatát.

Be is kell állítanunk! Körülbelül így nézzen ki a szerkesztés után a magyar nyelv beállítása. (Persze el lehet ettől térni …)

OpenCart magyar fordításának beállításaHa sikerült a szerkesztés, elmentettük, egy ilyen képernyőt láthatunk a nyelveknél:

OpenCart magyar fordításának beállítása

Ezzel eljutottunk oda, hogy kétnyelvűvé vált a webshop, de még nem jelenik meg a magyar nyelv, további beállítások szükségesek.

System >>> Settings Klikk!

OpenCart magyar fordításának beállítása

Klikkeljünk a szerkesztésre (kék mezőben a ceruza)

OpenCart magyar fordításának beállítása

Válasszuk ki a Local menüpontot!

OpenCart magyar fordításának beállítása

Célegyenesben vagyunk!

Itt már nincs más teendőnk csak kiválasztani a legördülő mezőből a magyar nyelvet. A Language az üzleti felület nyelvének beállítása, az Administration Language az adminisztráció nyelve.

Ne felejtsünk el menteni!

Természetesen ezeken a felületeken elvégezhetjük az egyéb beállításokat is.

Sok sikert!

OpenCart magyar fordítása letölthető innen!

Webshop, webáruház készítése
+36 70 366-49-77