Egy egyszerű, gyors, biztonságos, mobilbarát honlap készítése tartalomkezelő nélkül nem túl bonyolult dolog. Sokan idegenkednek a jól ismert tartalomkezelők használatától. Biztonsági kockázatoktól félve, vagy csak egyszerűen néhány rossz tapasztalat miatt. Lassú volt a weboldal, nem úgy jelent meg, ahogy szerették volna, nem tudták kezelni, vagy csak egyszerűen idegenkednek attól, hogy reklámozzanak egy céget, vagy vállalkozást még akkor is, ha ingyenes eszközöket adnak egy honlap elkészítéséhez.

A keresőmotorok előnyben részesítik az egyszerű, tiszta kódolást, az átlátható szerkezetet, a szabványok alkalmazását. Weblap, honlap elkészítésekor érdemes ezeket figyelembe venni.

 

Hogyan találja meg a Google?

Azoknak, akik saját maguk szeretnék honlapjukat elkészíteni, de sem a WordPress, sem más tartalomkezelő nem nyerte el tetszését, egy alternatív megoldást tudunk javasolni: Mobirise.

Asztali gépre telepíthető, egyszerűen kezelhető, ingyenes honlapszerkesztő program. Egy oldalas, vagy összetettebb mobilbarát weblapot készíthetünk. Közzé is tehetjük vele honlapunkat, feltölthetjük tárhelyünkre. Egyetlen dolgot azért jó figyelembe venni: a közzétett honlap nem keresőbarát!  Ha nem figyelünk a bevitt tartalmak meta adataira, akkor bizony magát a Mobirise-ot fogjuk reklámozni, a Google találati listán jó helyre felhozni.

Az elkészült honlapot érdemes többször, részletesen és minden fontos elemére figyelemmel átnézni. Javítani a szövegen, a tartalmat optimalizálni, a képeket megjegyzésekkel, egyéb meta elemekkel ellátni, friss tartalmakat feltölteni. Nem a mennyiség, hanem a minőség számít! Bármilyen furcsa: a keresőmotorok “okosodnak”. Finomodnak a keresési módszerek, a helyi sajátosságok előtérbe kerülnek, új szempontok jelennek meg, az egyediség előnnyé válik, és számos olyan új elem jelenik meg, amik korábban egyáltalán nem, vagy csak nagyon mellékesen számítottak a találati listán történő megjelenés szempontjai közzé.

Röviden: törődni kell a honlappal, a webshoppal! Folyamatosan figyeljük az általunk készített honlapok eredményességét, ha szükséges, javaslatot teszünk a szükséges módosításokra.