Egy egyszerű, gyors, biztonságos, mobilbarát honlap készítése tartalomkezelő nélkül nem túl bonyolult dolog. Sokan idegenkednek a jól ismert tartalomkezelők használatától. Biztonsági kockázatoktól félve, vagy csak egyszerűen néhány rossz tapasztalat miatt. Lassú volt a weboldal, nem úgy jelent meg, ahogy szerették volna, nem tudták kezelni, vagy csak egyszerűen idegenkednek attól, hogy reklámozzanak egy céget, vagy vállalkozást még akkor is, ha ingyenes eszközöket adnak egy honlap elkészítéséhez.

A keresőmotorok előnyben részesítik az egyszerű, tiszta kódolást, az átlátható szerkezetet, a szabványok alkalmazását. Weblap, honlap elkészítésekor érdemes ezeket figyelembe venni.

Próbálgatásaink egyik gyümölcse  ez a honlap: yanet.hu. Egyetlen oldal (weboldal), viszonylag kevés tartalommal. Gyors, mobilbarát, biztonságos – és talán elég informatív is. A lényeget tartalmazza.

 

Hogyan találja meg a Google?

Azoknak, akik saját maguk szeretnék honlapjukat elkészíteni, de sem a WordPress, sem más tartalomkezelő nem nyerte el tetszését, egy alternatív megoldást tudunk javasolni: Mobirise.

Asztali gépre telepíthető, egyszerűen kezelhető, ingyenes honlapszerkesztő program. Egy oldalas, vagy összetettebb mobilbarát weblapot készíthetünk vele. Közzé is tehetjük vele honlapunkat, feltölthetjük tárhelyünkre. Egyetlen dolgot azért jó figyelembe venni: a közzétett honlap nem keresőbarát!  Ha nem figyelünk a bevitt tartalmak meta adataira, akkor bizony magát a Mobirise-ot fogjuk reklámozni, a Google találati listán jó helyre felhozni.

Ezt a honlapot ezzel az ingyenes honlapszerkesztővel készítettük, egy nap alatt.

Mindkét esetben a kiemelt címsorra, vagy tartalmi elemre kerestünk rá. Érdemes kipróbálni!